Laatste artikelen

Vandaag is de film 'De boxtrollen' in première gegaan.

Bert is de stem van Jonkheer Langendael.

De Boxtrollen zijn slimme lieve wezens die onder de grond leven in een bijzondere magische wereld.

Ze hebben hun omgeving gecreëerd uit gerecyclede materialen en hun kleding bestaat uit kartonnen dozen. Alle bewoners uit de stad boven de grond zijn onterecht bang voor de Boxtrollen vanwege een oude legende.

De Boxtrollen hebben een weesjongetje uit de stad geadopteerd, Eggs, voor wie ze heel goed zorgen. Hij groeit bij hen op en leeft ook onder de grond. 

Wanneer de Boxtrollen bedreigd worden, gaat Eggs op zoek naar hulp uit de stad. Hij overwint zijn angsten en legt contact met het vriendelijke meisje Winnie, zij helpt hem om zijn vriendjes te redden. Samen brengen ze de twee werelden van de mensen bovengronds en de Boxtrollen ondergronds, een beetje dichter bij elkaar.

www.pathe.nl/film/19329/de-boxtrollen-nl


De foto's van Bonifatius de musical staan in het fotoalbum. Met dank aan Sebastiaan Peelen.

Vanaf 2 juli 2014 is 'Hoe tem je een draak 2' te zien in de bioscopen.
Bert zal, net zoals in deel 1, de stem van Rochel van Fluimen zijn.

http://www.pathe.nl/film/19787/hoe-tem-je-een-draak-2

 


Elke week verschijnt op musical.avro.nl een column van iemand uit de musicalwereld. Deze week is de column van Bert Simhoffer. Hij is binnenkort te zien in Bonifatius de Musical.

Bonifatius de Musical 


Bonifatius de Musical... ja, in Dokkum. Dokkum is een prachtig stadje in het noordoosten van Friesland. Inderdaad, het is best een stukje rijden van de randstad, maar die kilometers zijn meer dan de moeite waard. De rust en de ruimte van Friesland, de gezonde lucht die je er inademt en de vriendelijke mensen geven je direct een gevoel van vakantie. Als extra aantrekkingskracht wordt er vanaf 30 mei Bonifatius de Musical gespeeld. 

Toen regisseur Marc Krone drie weken geleden op mijn voicemail stond met de opmerking “Hey Bertje, we hebben weer de kans om samen iets leuks te gaan doen”, was ik direct geïnteresseerd. Marc Krone is een inspirerende man en een hele fijne regisseur. Hij weet zijn acteurs net eventjes verder te brengen door alles uit ze te halen, waardoor we onszelf steeds weer verbazen. Dus ik belde hem direct terug. Bonifatius de Musical zou weer gespeeld worden en er waren wat mensen uit de cast van 2 jaar geleden die niet meer beschikbaar waren. De vraag was of ik daar wat voor zou voelen. Het zou gaan om de rollen van Verteller, Paus Gregorius II, Willibrodus, bisschop van Utrecht en moeder overste Tetta. Uiteraard is dit laatste karakter voor mij,  als bebaarde zanger/acteur, een enorme uitdaging, maar ik zou ook de kans krijgen een zeer oude Paus te spelen. Dat laat deze, van oorsprong Rooms Katholiek jongen, niet aan zich voorbij gaan! 

Script gelezen en beeldmateriaal bekeken. Ja, dit moest ik zeker gaan doen. Dit stuk verbindt moeiteloos cultuur met humor en is entertainment in een pure vorm. Het zijn de spelers die het stuk maken, geen technisch vernuft, dure kostuums en grootse decors. De speelplek is de Bonifatiuskapel in Dokkum; buiten en toch ook overdekt. Een toplocatie voor zowel het publiek als de spelers! En wat voor spelers: Maike Boerdam, Liss Walravens, Richard Spijkers (titelrol), Syb van der Ploeg, Milan van Weelden, Theun Plantinga en Wouter Braaf. 

Agenda opgeruimd, want het zou gaan om één week repeteren in Dokkum. Repeteren van 10.00 tot 22.00 uur, dan een week rust en dan drie montagedagen waarbij het grote koor en de balletdansers ook aan de voorstelling worden toegevoegd. Naar huis rijden is geen optie, dus we blijven overnachten in het mooie Landal Esonstad in Anjum, 15 kilometer van Dokkum. 

Maandag 12  mei kwam ik in Dokkum aan en we hebben ons rot gewerkt die week. Je zou bijna denken dat we de zegen van boven kregen, want de teksten bleven zitten, de bewegingen liepen soepel en logisch en de humor was bij alle spelers direct aanwezig. Wat een sfeer, wat een gezelligheid en wat waren we moe en ongelooflijk tevreden met het resultaat van die ene week. Voldaan gingen we zaterdag de 17e weer naar huis. Straks gaan we monteren en dan komt ongetwijfeld het heilig vuur over iedereen en maken we met elkaar een unieke voorstelling. Een voorstelling met historische grondslag, prachtige muziek en eerlijk spel vol humor. Ja, Dokkum is best ver, maar ik zou iedereen willen oproepen in de auto te stappen en er een ‘dagje uit’ van te maken. Met als apotheose de voorstelling van Bonifatius de Musical! AMEN! 

Bert Simhoffer 

http://avro.nl/cultuur/musical/columns/column_bert_simhoffer.aspx

Een Engelse bisschop trekt naar het ruige land van de heidense Friezen. Hij zal hen de waarheid wel even vertellen. Het is zijn laatste opdracht aan zichzelf. Maar op zijn reis naar het verre Friesland raakt hij vertwijfeld over zijn eigen waarheid. Dilemma's volgen elkaar in hoog tempo op. Hij moet keuzes maken. De beeldschone non Lioba, sluwe bisschop Hildegar en Bonifatius´ impulsieve leerling Sturmius maken het nemen van de juiste beslissingen extra moeilijk. Zo wordt zijn strijd tegen de heidense Friezen meer en meer een strijd met zichzelf. En hoe kan hij ooit kiezen tussen passie, geloof en liefde?

Vanaf 30 mei is 'Bonifatius de musical' te zien in de Bonifatiuskapel in Dokkum.

Bert zal de rol van Paus, abt en verteller gaan vertolken.

www.bonifatiusdemusical.nl

 

 

 


Bert speelde in mei 2013 Pieter Verdonck in 'A night at the museum' bij de Haarlemse Opera.

Een spannend muziektheater over liefde, drank en waanzin waarin portretten van Frans Hals tot leven komen en een mysterie moeten oplossen.De personages vormen een bont gezelschap maar hebben één ding gemeen: allen hebben een bepaalde relatie tot de Grote Meester, Frans Hals. En ieder van hen kent een deel van zijn geheim. Zij hebben één nacht op het mysterie te ontrafelen

.

In het seizoen 2012-2013 gaat Bert meedoen met de Zonnebloem Theater Tour.

De theatershow genaamd "Katherina Ballerina" bevat verrassende elementen: een eigentijds muzikaal sprookje met echte huisdieren, klassieke en moderne dans, musical, opera en allerlei komische ontwikkelingen… Een Russische danslerares huurt een kamer bij een operazingend echtpaar, om er privélessen te geven. De huur wordt beklonken onder de strikte voorwaarde dat ze geen huisdieren zal houden. Deze belofte wordt echter gebroken en dat komt de onderlinge verhoudingen niet bepaald ten goede. Zeker als de danslerares gaandeweg katachtige trekjes begint te vertonen. Op de huisbaas werkt haar verschijning zinnenprikkelend, maar bij zijn vrouw rijst het vermoeden dat hun huurster haar transformatie aanwendt om de aanwezigheid van huisdieren te verbloemen en dat ze daarbij ook nog eens op haar echtgenoot uit is.

Op dit moment is Bert druk aan het repeteren voor zijn rol 'Mars' in de voorstelling 'De Triomferende Min'.

In de ellende na het Rampjaar 1672 dwingen Cupido en Venus oorlogsgod Mars op de knieën. Ter gelegenheid van die Vrede van Nijmegen componeerde Carolus Hacquart het zangspel De Triomferende Min, ook wel de eerste Nederlandse opera genoemd. Camerata Trajectina vlecht verbeelding en werkelijkheid ineen tot een meeslepende operavoorstelling vol muziek van Hollandse bodem. Deze opera wordt viermaal uitgevoerd: tweemaal op 28 augustus en tweemaal op 29 augustus.

Voor meer informatie:

http://oudemuziek.bo9.nl/nl/concertagenda/concertdetail/?EventID=820

Op vrijdag 27 april 2012 ontving Bert een koninklijke onderscheiding.
Bert is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

Bert is een artiest en een allround entertainer. Hij heeft een actieve bijdrage geleverd aan de Nederlandse theatercultuur, heeft zich o.m. ingezet t.b.v. de stimulering van operette, musical, televisie en film en voor de ontwikkeling van jonge zangers en zangeressen. Tot op heden schrijft hij songteksten, spreekt hij films in en bekleedt hij diverse functies bij (basis)scholen op het gebied van musical.